EUR

digitale overdracht

Zeefdrukdetail op t-shirt

Deze drukmethode wordt steeds populairder omdat het mogelijk is om in full colour te printen zoals foto's, complexe ontwerpen met gradiënten, enz.


Bij het digitale drukproces wordt het ontwerp met een print- en snijplotter op een witte vinyldrager (sommige transparante) gedrukt. Deze plotter print met speciale inkten die beter bestand zijn tegen wassen dan traditionele inkten.


De eerste stap is de voorbereiding van het ontwerp met een computerprogramma dat werkt met vectorbestanden. In deze fase worden lijnen aangegeven waar de plotter het bedrukte vinyl moet snijden om later het bedrukte deel van het resterende witte deel te scheiden.


Nadat het bestand is voorbereid, moet het worden afgedrukt met speciale afdruksoftware. Elke plotter werkt met zijn software. Een van de belangrijkste functies van de software is het interpreteren van de snijlijnen die eerder met het computerprogramma zijn afgebakend. Nadat het printproces is voltooid, snijdt de plotter het vinyl af, waarbij de achterkant ongesneden blijft, zodat de niet-bedrukte delen gemakkelijk kunnen worden verwijderd met een speciaal pincet. Dit proces van het verwijderen van overtollig vinyl gebeurt handmatig.


Het resultaat na het verwijderen van het overtollige materiaal is het ontwerp dat we op het kledingstuk willen printen. De laatste stap is om het ontwerp thermisch over te brengen op het kledingstuk met een speciaal strijkijzer. De duur en de strijktemperatuur zijn afhankelijk van het te stempelen materiaal, het soort vinyl, enz.


In het voordeel:

  • Maakt het mogelijk om full colour ontwerpen (foto's) te printen
  • Maakt stempelen op verschillende materialen en oppervlakken mogelijk.
  • Geschikt voor korte runs.
  • Full colour ontwerpen kunnen worden bedrukt met verschillende tinten en gradiënten.
  • Ideaal voor kleine oplagen omdat er geen vaste kosten zijn zoals bij zeefdruk.

Tegen:

  • U kunt niet rechtstreeks op het ontwerp strijken.
  • Het is duurder dan andere stempelmethoden.


Macrodetail van digitale overdracht op textiel