EUR

sublimatie

sublimatie detail

Het is een printsysteem waarbij door middel van thermische transfer de inkt die eerder op speciaal papier is gedrukt, wordt overgebracht op een polyesterweefsel of hard materiaal met een polyestercoating. In het geval van de stof wordt de inkt er onderdeel van, waardoor een zeer zachte aanraking achterblijft zonder de mogelijkheid dat deze barst of afbladdert. Bij starre objecten wordt de afdruk onder het gecoate oppervlak overgebracht.<


Werkwijze

Afdrukken van het ontwerp: het wordt afgedrukt op speciaal transferpapier met een thermische plaat met het ontwerp in spiegelmodus.

Thermische overdracht: als het papier eenmaal op het product is geplaatst, wordt het meestal gedurende een bepaalde tijd overgebracht met een hittepers.

p>

Verwijder het papier: het proces is voltooid wanneer het papier wordt verwijderd.

Toepassingen

Textielmateriaal: Het kan met sublimatie worden bedrukt op elk textieloppervlak dat ten minste 60% polyester bevat. Enkele voorbeelden zijn t-shirts, sweatshirts, poloshirts, tassen, handdoeken, enz.

Stijf materiaal: Het kan ook in sublimatie worden geprint op niet-textiele materialen zoals aluminium, glas, hout, enz. Voor dit soort materiaal is het noodzakelijk dat ze vooraf worden voorbehandeld zodat ze gestempeld kunnen worden.


In het voordeel:

  • Full colour en gradiëntontwerpen kunnen worden bedrukt.
  • Maakt grote markeringsvlakken mogelijk, zelfs 100% van het oppervlak.
  • Het is geschikt voor bestellingen van enkele eenheden.
  • Grote weerstand tegen wassen.
  • Zachte aanraking.

Tegen:

  • Alleen witte producten kunnen bedrukt worden, het voordeel is dat in sommige gevallen 100% van het oppervlak bedrukt kan worden.
  • Kan niet afdrukken op producten die niet ten minste 60% polyester zijn of voorbehandeld zijn

Detail van een sublimatiekoord


Detail van een sublimatie sjaal